Konya
Hafif yağmur
6°
Aksaray
Kapalı
8°
Karaman
Hafif yağmur
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Tahminler tuttu! Antalya-Konya yolunda kar alarmı

Tahminler tuttu! Antalya-Konya yolunda kar alarmı

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar kalınlığının yer yer 5 ila 10 santimetreye ulaştığı bildirildi.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Antalya genelinde etkili olan fırtına ve sağanak, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar kalınlığının yer yer 5 ila 10 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Antalya ve ilçelerinde fırtına ve sağanak etkili olurken, kentin yüksek kesimlerine ise kar yağdı. Kar yağışının saat 15.00 sıralarında Akseki'nin Yarpuz Mahallesi Battıçıktı mevkiinde başladığı, yaklaşık 15 kilometrelik güzergah boyunca etkisini sürdürdüğü ve bazı bölgelerde görüş mesafesinin düştüğü belirtildi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte Karayolları Alacabel Karla Mücadele ekipleri, Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde çok sayıda iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Ekipler yolu trafiğe açık tutmak için yoğun çaba harcarken, Karayollarına bağlı diğer ekiplerin ise Tınaztepe mevkiinde hazır bekletildiği öğrenildi.

Karayolları ve Akseki Bölge Trafik ekipleri, yolu kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyararak, araçlarında mutlaka zincir bulundurmalarını istedi. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *