reklam
reklam
Konya
Parçalı az bulutlu
9°
Aksaray
Kapalı
8°
Karaman
Kapalı
9°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Sorun çözülüyor! Konya'daki o yapı 20 yıl sonra yeniden hizmete giriyor

Sorun çözülüyor! Konya'daki o yapı 20 yıl sonra yeniden hizmete giriyor

Konya'da otopark problemi yaşanmaması adına katlı otopark 20 yıl sonra yeniden hizmete giriyor. Bina, kent estetiğine yakışan bir şekilde düzenlenerek yeniden vatandaşların kullanımına sunulacak.

MUHABİR: Şeyma Şen
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal, ilçede otopark sorununa yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Köksal, ilçedeki katlı otoparkın 20 yıl sonra yeniden bakıma alındığını açıkladı.

Başkan Köksal konuya ilişkin açıklamasında, "İlk başkanlığımız döneminde, daha önceki başkanımız tarafından inşaatı başlatılan ve üst katlarını da bizim bitirdiğimiz katlı otoparkımız 20 yıl aradan sonra yeniden bir bakıma alındı. Dış cephe sıvası, estetik kaplamaları ve hemen bu günlerde devreye girecek olan aydınlatmasıyla kent estetiğine yakışacak. Katlı otoparkımız yıllardır çok düzenli ve nizami bir şekilde işletiliyor. Teras bölümünü de önemli ölçüde hazırladık. Diğer eksiklerini de tamamlayarak zorunlu hallerde araç sahiplerinin hizmetine açacağız. Tarihi Çarşı Hamamı'mızın arkasındaki bir bölümde onun tarihine yakışan bir şekilde bir yeşil alan kuracağız" dedi.

'CEZAYLA DEĞİL RIZAYLA KAMPANYASI' BAŞLIYOR

İlçede 'Cezayla Değil Rızayla Kampanyası' başlatacaklarını ifade eden Köksal, "Şehrimizin en büyük sorunlarından biri otopark sorunudur. Önümüzdeki günlerde başlatacağımız 'Cezayla Değil Rızayla Kampanyası' çerçevesinde yere atılan izmaritlerden tutun, kaldırımlara park eden araçlara kadar önce ikna ve bilgilendirme yapacağız. Buna rağmen bu davranışlarında ısrar eden hemşehrilerimize de ceza uygulamasına geçmek zorunda kalacağız.

Bütün hemşehrilerimden rica ediyorum. Kaldırımlar yayalarındır araçların kesinlikle değildir. Bir aylık uyarı dönemi sonunda kaldırıma araç park eden kim olursa olsun en az 2950 liradan başlayarak cezayı yiyecektir. 'Başkan söylemedin, uyarmadın' demeyin. Peşin peşin benden söylemesi" şeklinde konuştu.

İNÖNÜ CADDESİ TRAFİĞE KAPATILIYOR

İnönü Caddesi'nin acil araç giriş çıkışları dışında trafiğe kapatılacağını belirten Köksal şunları söyledi:

“2026 yılında UKOME kararı alındıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan Sümerbank Kavşağı'na kadar İnönü Caddemiz acil araç giriş-çıkışları dışında trafiğe kapatılacak. Bu anlamda gerek belediyemizin İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi'nde verdiği ücretsiz otopark hizmeti gerekse işletmecimizin hem bu katlı otoparktan hem Meydan Mahallesi'nde verdiği güvenilir ücretli otopark hizmeti gerekse de Cumhuriyet Meydanı'nın altındaki yer altı otoparkımız pek çok seçenekleriyle park meselesinde tamamen olmasa da bugün için önemli bir çözüm.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *