Konya’da sabah saatlerinde meydana gelen hafif şiddetli deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan verilere göre, merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sarıcalar bölgesi olan depremin büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü.
Yerin sıfıra yakın derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, çevre illerden de hissedilirken herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı. Uzmanlar, depremin yüzeye çok yakın gerçekleşmesi nedeniyle hissedildiğini ancak büyüklüğünün oldukça düşük olduğunu belirtti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, depremi hisseden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Altay, “Şehrimizde deprem sarsıntısını hisseden hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle son durumlar hakkında iletişim halindeyiz. Allah afetlerden muhafaza etsin” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını ve gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirdi.