Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Açık
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri SOBE Vakfı Konya Yarı Maratonu’nda Otizm Farkındalığı İçin Koştu

SOBE Vakfı Konya Yarı Maratonu’nda Otizm Farkındalığı İçin Koştu

Otizmli bireylerin eğitimi ve toplumsal farkındalık çalışmalarıyla ön plana çıkan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı, Konya’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nda da “iyilik” için koştu.

Okunma Süresi: 2 dk

Otizmli bireylerin eğitimi ve toplumsal farkındalık çalışmalarıyla ön plana çıkan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı, Konya’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nda da “iyilik” için koştu. Binlerce sporcunun yer aldığı etkinlikte, SOBE öncülüğünde oluşturulan 45 takım ve yaklaşık bin 500 gönüllü otizmli bireyler için ter döktü.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da SOBE Vakfı’nın sosyal sorumluluk partnerliğinde gerçekleştirilen maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve halk koşusu olmak üzere üç farklı kategoride düzenlendi. Sabah saat 09.00’da Mevlana Kültür Merkezi önünden start alan yarış, renkli görüntülere sahne oldu. SOBE gönüllüleri etkinlik boyunca taşıdıkları pankartlar, giydikleri tematik tişörtler ve kurdukları farkındalık alanlarıyla otizme dikkat çekti.

foto3.jpeg

“İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla binlerce gönüllü tek yürek

Bu yıl da maratona “İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla katılan SOBE Vakfı, organizasyonu yalnızca bir spor etkinliği olarak değil, aynı zamanda toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik bir sosyal hareket olarak değerlendirdi. SOBE’nin özel sporcuları Eren Bülbül ve Ahmet Üçer 10K parkurunu başarıyla tamamlayarak izleyicilerden büyük alkış aldı. Maraton sonunda her iki sporcu, kupalarını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak’ın elinden aldı.

foto4.jpeg

Otizme, farkındalığa ve eğitime adanmış bir seferberlik

Maraton boyunca gönüllülerle sahada yer alan SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, etkinliğin yalnızca bir yarıştan ibaret olmadığını vurgulayarak, “Bu etkinlik; otizme, farkındalığa, eğitime ve iyiliğe adanmış bir seferberliktir. SOBE olarak koşmaktan, birlikte yürümekten ve binlerce gönüllüyle aynı yolda olmaktan büyük onur duyduk” dedi.

Her 31 çocuktan 1’i otizm riskiyle doğuyor

Otizmin giderek artan bir sorun haline geldiğini belirten Ak, her 31 çocuktan birinin otizm riskiyle dünyaya geldiğine dikkat çekti. SOBE Vakfı'nın bilimsel ve kapsamlı destek modeliyle Türkiye'de öncü bir kurum haline geldiğini ifade eden Ak, “Şu anda 382 öğrenci vakıf bünyesinde eğitim alıyor. Yaklaşık 500 çocuk ise destek sırası bekliyor. Bugüne kadar 30 öğrenci otizm tanısını geride bırakarak mezun oldu; 9 öğrenci ise iş hayatına atıldı. Vakfımız büyük ölçüde burslu eğitim imkânı sağlarken, yurt içi ve yurt dışı danışmanlık hizmetleriyle uluslararası alanda da örnek gösteriliyor” diye konuştu.

Etkinlik süresince SOBE Vakfı’nın standı ziyaretçi akınına uğradı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da standı ziyaret ederek vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *