Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 752’nci Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arûs törenleri için Konya’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, Selçuklu Belediyesi tarafından kente kazandırılan turizm mekânlarına yoğun ilgi gösterdi. Törenlerin devam ettiği 10 günlük süreçte Selçuklu’nun sembol noktaları yaklaşık 120 bin kişiyi ağırladı.

Hz. Mevlânâ’nın “Gel ne olursan ol yine gel” çağrısına kulak veren binlerce misafir, Mevlânâ Müzesi’nin ardından Selçuklu’nun öne çıkan turizm destinasyonlarını ziyaret etti. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Mahallesi, Aya Elenia Kilisesi, Zaman Müzesi ve Sille Müzesi, Şeb-i Arûs dönemi boyunca en çok ilgi gören mekânlar arasında yer aldı.

Manevi atmosferin yoğun olarak hissedildiği törenler süresince düzenlenen etkinlikler, Mevlânâ’nın insanlığı birleştiren hoşgörü ve sevgi mesajlarını bir kez daha hatırlattı. Ziyaretçiler, Selçuklu Belediyesi’nin vizyonunu yansıtan kültürel ve turistik alanlardan memnuniyetle ayrıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Şeb-i Arûs vesilesiyle Konya’da oluşan yoğun ilginin hem maneviyatı hem de turizmi güçlendirdiğini belirterek, “Hazreti Mevlânâ’nın çağrısını yüzyıllardır yaşatan Konya’mız, bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini sevgiyle ağırladı. Selçuklu’muzun turizm destinasyonları haline gelen mekânlarında törenlerin ilk gününden son gününe kadar binlerce ziyaretçiyi misafir ettik. Bu yoğun ilgi hem kardeşlik ve hoşgörü duygularını pekiştirdi hem de bizlere büyük bir gurur yaşattı” dedi.

Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu’nun kültürel mirasını ve turizm değerlerini yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Konya’nın dünya çapında bir hoşgörü ve barış merkezi olma özelliğini güçlendirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.