Anadolu vatandaşların büyük bölümü, yurt dışı tatilin artık daha ekonomik hale geldiğini belirtti. Kimisi çalışarak, kimisi kıştan rezervasyonla bu yazı yurt dışında geçirmeyi planlıyor.
“Ailecek tatil yapacak olsak en az 100.000 TL gider” diyen vatandaşlar, Türkiye'deki otel fiyatlarının aşırı yükseldiğini, orta sınıfın artık yazlık dışında bir tatil yapmasının neredeyse imkânsız hale geldiğini söylüyor.
Özellikle Almanya, Karadağ, Macaristan gibi Avrupa ülkelerinde tatil yapan Konyalılar, "5 yıldızlı otelde kişi başı 1200 Euro’ya tatil yaptım, Türkiye’de 3 gecelik tatil 55.000 TL" diyerek iç turizmdeki yüksek fiyatlara dikkat çekiyor.
“Turizmde Kalite Var Ama Fiyatlar Uçtu”

Turizm sektöründe çalışanlar da hizmet kalitesine dikkat çekiyor. Türkiye'deki otel ve restoranlarda çalışanların, yerli turiste müşteri değil sadece “para” olarak baktıkları yönünde eleştiriler var. Bazı vatandaşlar, "Eskiden güler yüzlü hizmet vardı, şimdi sadece hesap ne kadar kabarık olacak diye bakıyorlar" yorumunu yaptı.
Yurt Dışı Tatil: Daha Ekonomik ve Keyifli

Kıştan rezervasyon yaptırarak Avrupa’da tatil planlayan vatandaşlar, aynı bütçeyle daha uzun ve kaliteli bir tatil yaptıklarını söylüyor. 10-12 günlük bir yurt dışı tatilin, Türkiye’deki birkaç günlük otel tatiliyle aynı fiyata denk geldiği belirtiliyor.
Örneğin, Karadağ'da 12 gün kalan bir vatandaş, "Buradaki bir-iki günlük tatil parasına orada deniz, doğa ve huzur içinde tatil yaptım" diyerek yurt dışının daha cazip hale geldiğini ifade ediyor.
Pasaportlu Tatil Artık Lüks Değil, Alternatif!

Konyalılar için artık “pasaportlu tatil” bir lüks değil, ekonomik bir seçenek. Üstelik bu sadece Avrupa tatilleriyle sınırlı değil. Doğa kampları, karavan turizmi, Balkan rotaları gibi düşük bütçeli ama keyifli tatil seçenekleri, vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.