MÜSİAD Konya Şubesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Toplantısı, sektörün önemli temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kazım Küçükçöğen, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Büyükalim, MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Toplantıda gıda ve tarım sektöründe yaşanan güncel gelişmeler, sahadaki ihtiyaçlar ve sektörün öncelikli sorunları kapsamlı şekilde ele alındı. Görüşmelerin ana gündem maddesini Konya Havzası’nda yaşanan su arzı ve su yönetimi sorunları oluşturdu. Sürdürülebilir tarımsal üretim, verimliliğin artırılması ve su kaynaklarının etkin kullanımı konularında çözüm önerileri değerlendirilirken, su krizinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Uzun vadeli, planlı ve bütüncül bir su yönetiminin gerekliliği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca zeytin ihracatına bağlı fiyat artışlarının önüne geçilmesine yönelik alınan tedbirler, Konya’da düzenlenmesi planlanan gıda fuarı ile İstanbul TÜYAP Fuarı’na sağlanacak destekler de gündeme geldi. Yaklaşan yem zamlarının süt ve peynir fiyatlarına olası etkileri değerlendirilirken, artan girdi maliyetlerinin sektör üzerindeki baskısı sektör temsilcileri tarafından dile getirildi.

Market sektöründe yaşanan sorunlar da toplantının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Hırsızlık olayları, enflasyon kaynaklı ekonomik zorluklar, uygulanan cezalar, haftada bir gün marketlerin kapalı olması uygulaması ile 100 metrekare üzerindeki mağazalara yönelik kapatma kararları kapsamlı şekilde ele alındı.
Toplantının sonunda sektör temsilcileri, istişare ve iş birliğinin artırılmasının sektörün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, çözüm odaklı çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.