Konya mevlana böreği, Konya'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Etli ve peynirli olmak üzere iki farklı çeşidi vardır. Etli mevlana böreği, kıyma, soğan, biber ve domatesten yapılan bir iç harçla hazırlanır. Peynirli mevlana böreği ise, peynir, soğan ve maydanozdan yapılan bir iç harçla hazırlanır.
Mevlana böreği, genellikle taş fırında pişirilir. Bu sayede böreğin üstü çıtır çıtır, içi ise yumuşak ve lezzetli olur.
Mevlana böreği tarifi:
Malzemeler:
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karbonat
* 100 gram tereyağı
* 1 adet soğan
* 2 adet yeşil biber
* 500 gram kıyma
* 2 adet domates
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı:
1. Un, yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
3. Dinlenen hamurları merdaneyle ince bir şekilde açın.
4. Açtığınız yufkaların üzerine tereyağı sürün.
5. Soğanı ince ince doğrayın ve biberleri küçük küçük doğrayın.
6. Kıymayı soğan ve biberlerle birlikte kavurun.
7. Kavrulan kıymanın içine domatesleri rendeleyin ve baharatlarını ekleyin.
8. Harcı yufkaların üzerine yayın.
9. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN