Konya
Parçalı az bulutlu
15°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Az bulutlu
15°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri KTO Karatay Üniversitesi’nde dört yıllık emek sergiye dönüştü

KTO Karatay Üniversitesi’nde dört yıllık emek sergiye dönüştü

KTO Karatay Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin dört yıllık eğitim süreçlerinde hazırladığı özgün çalışmalar, düzenlenen “Mezuniyet Sergisi” ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

KAYNAK: KTO Karatay Üniversitesi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan “Mezuniyet Sergisi”, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Sergide, 4. sınıf öğrencilerinin eğitim süreçleri boyunca ortaya koyduğu özgün çalışmalar yer aldı.

İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin farklı teknik ve yaklaşımlarla hazırladığı eserler, sanatsal bakış açılarını ve üretim yetkinliklerini yansıtarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaların büyük bir emeğin ürünü olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve deneyimleri böylesine nitelikli çalışmalarla ortaya koymaları bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Sergide yer alan çalışmalar emek, araştırma ve disiplinli çalışmanın sonucunu göstermektedir. Mezuniyet aşamasına gelen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Büyükdoğan ise öğrencilerin dört yıllık eğitim sürecindeki gelişimlerine dikkat çekerek, “Bugün burada sergilenen çalışmalar, öğrencilerimizin dört yıllık eğitim sürecinde kazandıkları bilgi birikiminin, teknik donanımın ve düşünsel altyapının önemli bir göstergesidir. Her çalışma, uzun bir hazırlık sürecinin, yoğun emeğin ve güçlü bir ifade arayışının sonucunu ortaya koymaktadır. Öğrencilerimizin kendi bakış açılarını tasarım diliyle yansıtmaları ve bunu nitelikli projelerle sunmaları bizler için oldukça kıymetlidir” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. KTO Karatay Üniversitesi C Blok Fuaye Alanı’nda açılan sergi, 08 Mayıs 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *