Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'ya yeni Fenni Fırın müjdesi! Başkan Altay duyurdu

Konya'ya yeni Fenni Fırın müjdesi! Başkan Altay duyurdu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya basınıyla birlikte Fenni Fırın tesislerinde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Tesis gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Fenni Fırın markasının tarihçesi ve bugünkü modern üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

FENNİ FIRIN’IN TARİHİ VE YENİDEN HAYATA GEÇİŞİ

Başkan Altay, Fenni Fırın'ın 1927 yılında hijyenik ekmek üretmek amacıyla kurulduğunu ve Konya’nın en köklü markalarından biri haline geldiğini belirtti. 1985 yılında, yol genişletme çalışmaları nedeniyle hem tesisin binası hem de marka kaybolmuştu. Ancak, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihi markayı yeniden canlandırdıklarını söyleyen Altay, “2023 yılının Ağustos ayında Fenni Fırın adı altında hizmet vermeye başladık” dedi.

ff258de3-f054-415f-a99f-02f5ac24a866.jpg

MODERN ÜRETİM KAPASİTESİ VE HİJYENİK ÜRETİM SÜRECİ

Başkan Altay, tesisin üretim kapasitesine de değinerek, günlük ekmek üretiminin 150 bine ulaştığını belirtti. “Burada, 9 adet 30 tonluk paslanmaz çelik silolarda depolanan unlar, el değmeden hamur haline getirilip 33 metrelik tünel fırınında pişiriliyor ve yine el değmeden paketleniyor,” ifadelerini kullanan Altay, tesisin hijyenik koşullarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, günlük olarak 90 bin sandviç ekmeği ve 25 bin simit üretildiğini de aktardı.

d3adefe7-ae08-4210-829e-ff0e3eb23d26.jpg

TÜRKİYE’NİN EN MODERN FIRINLARINDAN BİRİ

Fenni Fırın’ın, Türkiye’nin en modern fırın tesislerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Altay, Konya’nın vazgeçilmezi olan somun ekmek, ekşi maya, tam tahıllı ekmek gibi çeşitlerde üretim yapmaya devam ettiklerini belirtti. “Simitlerimiz 5 TL, simit-çay ve simit-ayran menülerimiz ise 10 TL’den satışa sunuluyor” diye ekledi.

8ce5c0e9-da1b-418e-8252-a4feaaf1954f.jpg

YENİ TESİSLER EREĞLİ’YE KAZANDIRILACAK

Başkan Altay, Fenni Fırın’ın Ereğli ilçesinde de halk ekmeği üretimi için yeni bir tesis kurma çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Ereğli Devlet Hastanesi’nin yanında imar uygulamalarının tamamlandığını belirten Altay, “En kısa sürede Ereğli’mizi de Fenni Fırın’la buluşturacağız,” dedi. Ayrıca, bu yatırımların fiyat regülasyonu sağlamak amacıyla yapıldığını ve günlük üretim kapasitesinin 150 bin ekmeğe ulaştığını ifade etti.

84bd78b0-8b3e-43e5-bddb-925fcc56ab1c.jpg

HALKIN SAĞLIĞI VE HİJYENİK GIDA İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Şu anda 52 büfede satış yapıldığını ve 122 personelle hizmet verildiğini belirten Başkan Altay, tüm çalışanlara teşekkür etti. “Vatandaşlarımızın hijyenik gıda ürünlerine ulaşabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi ve sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *