Konya'da vatandaşlara "Konya'ya gelen misafirlerinizi nereye götürürsünüz, ne yedirirsiniz" diye sorduk.
Konyalıların misafirlerini götürmek için en çok tercih ettiği yer 'Mevlana Müzesi' olurken, "Ne yedirirsiniz" sorusuna sıklıkla "etliekmek" yanıtı geldi.
Mevlana Müzesi, her yıl milyonlarca ziyaretçisi olan Konya'nın kültür ve tarih kalesi olan müze, bir zamanlar Mevlevi dergahıydı.
Yeşiliyle Evliya Çelebi'nin Aklını Başından Alan Meram Bağları

Konya'da eşi benzeri bulunmayan mesire alanı Meram Bağları, serinliği ve sosyal yaşamı destekleyen yapısıyla şehir hayatından uzaklaşmak isteyen gezginler için en çok önerilen yeri oldu.
Meram Bağları, Meram Çayı, tarihi yapılar, doğal güzellikleri ve yeme içme mekanlarıyla kendi başına bir gezi serüveni yaratıyor.
Konya şehir merkezine yaklaşık 6 km uzaklıkta yer alıyor. Özel araçla kolayca ulaşılabileceği gibi, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs hatlarıyla da gidebilirsiniz.
Lezzetin En Uzun Hali: Etliekmek

Hiç bilmeyenin beş altı dediği bilenin müdahale ettiği Konya'nın yöresel tadı Etliekmek, misafirlere en çok yedirilen yemek oldu.
İlk 1200'lü yıllarda Konya'nın güzide ilçesi Kadınhanı'nda bulunan Raziye Hatun Hanında Mevlevi sofralarında yapıldığı rivayet edilen yemek, sadece lokantalarda değil düğün, bayram, cenaze gibi öneli törenlerde de Konya halkı tarafında tercih ediliyor.
Ekmek Ocağında Demlenen Çay: Tandır Çayı

Özellikle Konya'nın kırsal kesimlerinde içilen bu çay, Konya'nın geleneksel Tandır Ekmeği için tasarlanan 'Tandır Ocağının' közünde bakır demlikte demleniyor.
İsli bir aroması olan bu çayın yoğun tadını kimi seviyor kimi beğenmiyor.