Konya’da yaşayan Neriman Gülhan Bursa, küçük bir fırında temizlik görevlisi olarak başladığı iş hayatında azmiyle ustalığa ve işletme sahipliğine kadar yükseldi. Kadın eliyle yürüttüğü etli ekmek ustalığında 10 yılı geride bırakan Bursa, hem mesleği hem de hayat hikayesiyle dikkat çekiyor.
İ

Ev taksitleri ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için iş hayatına atılan Neriman Usta, mahalle fırınında başlayan yolculuğunu şöyle anlattı:
“20 yıllık bir iş hayatım var ama son 10 yıldır bu sektörün içindeyim. Mahallemizde küçük bir fırında temizlikçi olarak işe başladım. Etli ekmek yapılan yerin ismine ‘tırnak’ deriz. Orada tırnakta çalıştıktan sonra zamanla küreğe geçtim. 'Atabilir miyim, yapabilir miyim' derken başardım. İşin içine girdikçe inandım. Artık hem ustayım hem de işletme sahibiyim. Klasik ama doğru bir söz: Çıraklığını yapmadığın işin ustası olunmaz. Bu işi adım adım öğrendim.”

Oğlunun dershane parasını ödemekte zorlandığı günlerde başladığı bu yolda çok tereddüt yaşadığını da ifade eden Neriman Gülhan Bursa, kadınların kararlılığına vurgu yaparak şunları söyledi:
“Komşumuz bir yerde temizlikçi arandığını söyledi. Çok düşündüm, yapabilir miyim diye ama girdim, çok destek oldular. Kadın isterse her şeyi başarır. Hem temizlik hem hijyen konusunda kadınların daha özenli olduğunu düşünüyorum. Dürüstçe çalıştıktan sonra başaramayacağımız hiçbir şey yok. Konya’da kadın usta olarak ve işletme sahibi olarak tekim. Elimle, emeğimle buraya geldim.”
