Konya Haber: Konyalıların yıllardır beklediği, iki şehri birbirine bağlayacak olan yolun açılışı gerçekleştirildi.
Antalya'yı Konya ve iç kesimlere bağlayan kuzey - güney aksının en önemli geçiş noktası olan Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ile Demirkapı Tüneli için açılış töreni düzenlendi.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Tuba Vural Çokal, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘yol medeniyettir’ düşüncesiyle 21 yılda Türkiye’yi kara yolları ve demiryollarıyla ağ gibi ördüklerini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Demirkapı Tüneli ve bağlantı yollarını hizmete açıyoruz. ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla son 21 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi kara yolları ve demiryollarıyla ağ gibi ördük. Dağları bir sevdayla, millet aşkıyla delik deşik ettik, tüneller açtık. Demirkapı Tüneli’miz 5 kilometre 68 metre geliş, 5 kilometre 68 metre gidişten oluşuyor” dedi.

Gerçekleşen törenin ardından açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır şunları söyledi:

Şehrimizin kaderi olarak gördüğüm ve her fırsatta Beyşehir’imizin istikbali olarak nitelendirdiğim, gerek ülkemize gerekse şehrimize katma değer sağlayacak, Akdeniz’i Kapadokya’ya bağlayan ve kamuoyunda ise iklim değiştiren tünel olarak bilinen; Demirkapı Tüneli (Gembos Yolu) bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilmiştir.
91’li yılların başında dile getirdiğim Gembos Yolu sevdamızın açılışını bugün gösteren Mevlâ’ya sonsuz şükürler olsun.

Bu yolun yapımında ve destekleriyle hızlandırılmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilk günden bu yana emeği geçen; hükümetlere, bakanlara, milletvekillerine, kamu görevlilerine ve herkese, şehrim adına teşekkür ediyorum.”

Görsel Kaynak: AB Haber Merkezi