Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, Şehir Hastanesi–Stadyum Tramvay Hattı 2. Etap çalışmaları kapsamında Otogar Kavşağı’nda yapılacak köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle Otogar tramvay duraklarının her iki yöndeki konumlarının geçici olarak değiştirildiği bildirildi. Değişiklikler, 25 Kasım Salı gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Yetkililer, yolcuların iniş ve biniş işlemlerini yalnızca yeni oluşturulan durak alanlarında yapabileceğini belirtti. Bu geçici düzenlemenin, vatandaşların ulaşımını aksatmadan çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla uygulandığı ifade edildi.
AKOM yetkilileri, köprülü kavşak çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgedeki tramvay ulaşımının daha güvenli, konforlu ve kesintisiz hale geleceğini vurguladı. Ayrıca, vatandaşların geçici duraklar konusunda bilgilendirilmeleri için tramvay hattı boyunca yönlendirme levhaları ve bilgilendirme panoları yerleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücü ve yolcuların geçici düzenlemelere dikkat etmesini, trafik ve toplu taşıma kurallarına uymalarını istedi. Yapılacak köprülü kavşak projesinin tamamlanmasıyla, Otogar Kavşağı’ndaki ulaşımın daha düzenli ve hızlı olacağı, özellikle yoğun saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığının önemli ölçüde azalacağı ifade edildi.
Vatandaşların çalışmalar süresince sabırlı olmaları ve toplu taşıma kullanımlarını planlarken yeni durakları dikkate almaları gerektiği hatırlatıldı. Projenin tamamlanmasının ardından tramvay hattının daha modern ve güvenli bir şekilde hizmet vereceği kaydedildi.
Bu düzenleme ile birlikte Konya’daki toplu taşıma sisteminin etkinliğinin artırılması ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması hedefleniyor.