Konya
Açık
3°
Aksaray
Az bulutlu
0°
Karaman
Açık
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konyalı minik güreşçilerin hedefi dünya şampiyonluğu

Konyalı minik güreşçilerin hedefi dünya şampiyonluğu

Konya Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni Ahmet Nuri Ekici, Türk güreşine yeni yetenekler kazandırarak başarılı sonuçlar elde ediyor.

MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 3 dk

Konya Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda görev yapan beden eğitimi öğretmeni ve antrenör Ahmet Nuri Ekici, hem okulda hem de kulüp düzeyinde yürüttüğü çalışmalarla Türk güreşine yeni yetenekler kazandırmayı sürdürüyor. Aynı zamanda Selçuklu Belediyesi Güreş Kulübü altyapısında da aktif rol alan Ekici, elde edilen başarıların disiplinli ve planlı çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı.

Uzun yıllardır güreşin içinde olduğunu belirten Ekici, altyapıya verdikleri önemin altını çizerek küçük yaşta başlayan doğru eğitimin büyük başarıların temelini oluşturduğunu ifade etti. 2024 yılında Ordu’da Recep Karadağ Spor Salonu’nda düzenlenen U-11 Türkiye Şampiyonası’nda takım olarak elde ettikleri birinciliğin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Ekici, “Bu başarı, yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösterdi” dedi.

U-11 kategorisinde dikkat çeken başarılar

Sivas’ta düzenlenen ve yaklaşık 6 bin 300 sporcunun katıldığı büyük organizasyona da değinen Ekici, sporcularının burada da önemli dereceler elde ettiğini belirtti. Yoğun katılım ve coşkulu atmosferde geçen organizasyonda Konyalı minik güreşçiler, U-11 kategorisinde Türkiye çapında başarılarını bir kez daha ortaya koydu.

Başarı disiplinli çalışmayla geliyor

Elde edilen derecelerin tesadüf olmadığını vurgulayan Ekici, yıl boyunca aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, “Ramazan ve Kurban Bayramı dışında neredeyse hiç ara vermiyoruz. Resmi bayramlarda dahi antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Bu iş sadece fiziksel değil, aynı zamanda bir gönül işi” diye konuştu.

Sporcuların yüksek motivasyonla çalıştığını belirten Ekici, sağlanan desteklerin önemine de dikkat çekerek, Selçuklu Belediyesi başta olmak üzere kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

“Öğrencilerimizi eğitmekten gurur duyuyorum”

Hem öğretmenlik hem antrenörlük görevini birlikte yürüttüğünü belirten Ekici, okul yönetiminin de kendilerine destek olduğunu ifade ederek, “Ata sporumuz olan güreşi öğrencilerimize öğretmekten büyük gurur duyuyorum” dedi.

Gençler için önemli bir spor

Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencisi 16 yaşındaki Kubilay Kılıç, güreşe öğretmeni sayesinde başladığını belirterek, “Ekim ayında Romanya’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Bu benim için çok önemli bir başarıydı” dedi. Güreşin gençler için hem fiziksel hem de zihinsel gelişim sağladığını vurgulayan Kılıç, hedefinin büyük bir güreşçi olarak ülkesini temsil etmek olduğunu söyledi.

Disiplin kazandırıyor

13 yaşındaki Emir Efe Sivri ise kısa sürede elde ettiği derecelerle dikkat çekiyor. Sivas’ta Türkiye ikinciliği, Ordu’da ise Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini belirten Sivri, güreşin disiplin kazandırdığını ve kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ifade etti. Sivri, hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları olduğunu dile getirdi.

Hedef: Milli forma

U-13 kategorisinde dereceleri bulunan Emre Semih Gündüz de güreşe öğretmeni sayesinde başladığını belirterek, “Hedefim Türkiye şampiyonu olup ülkemi temsil etmek, dünya ve olimpiyatlarda madalya kazanmak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
H
Hasan Burak sivri 18 saat önce
Başarışarı daim olur inşallah aslan oğlum
BEĞENME
0
CEVAPLA