Konya
Parçalı bulutlu
7°
Aksaray
Kapalı
9°
Karaman
Kapalı
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konyalı esnaftan Ramazan Ayı öncesi hurma fiyatı yorumu

Konyalı esnaftan Ramazan Ayı öncesi hurma fiyatı yorumu

Ramazan ayına sayılı günler kala Konya Bedesten Çarşısı’nda hurmaya olan ilgi arttı. Bedesten esnaflarından Yakup Baştimur, bu yıl hurma satışlarında ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 2 dk

Ramazan Ayı'na sayılı günler kala, Ramazan’ın vazgeçilmezi olan hurmaya ilgi de artmış durumda. Tarihi Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Yakup Baştimur, Anadolu'da Bugün'e yaptığı özel açıklamada, hurmaya olan talebin bu yıl oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 25 yıldır bu sektörde esnaflık yaptığını belirten Baştimur; Medine, Ürdün ve Mısır başta olmak üzere 45-50 çeşit hurma sattıklarını dile getirerek, “Bu sene hurmaya talep çok fazla. Son iki-üç senedir özellikle satışlarda ciddi bir artış var” dedi.

"Hurmanın fiyatı uygun"

Talebin artış nedenine de değinen Baştimur, hurmanın şu anda oldukça uygun fiyatlarda satıldığını belirterek, “Neredeyse çekirdek fiyatına hurma satıyoruz. Hem fiyatlar uygun hem de ürünlerimiz çok kaliteli” ifadelerini kullandı.

"Şekeri hayatımızdan çıkarıp hurma yemeliyiz"

Hurmanın sağlıklı bir besin olduğuna dikkat çeken Baştimur, şeker yerine hurmanın tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bence şekeri hayatımızdan çıkarmalıyız. Çayla şeker yerine hurma çok daha sağlıklı. Hem doğal, hem tatlı, hem de şifalı. Herkese tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

"Medine hurmasının lezzeti daha yoğun"

Medine hurmasının lezzetinin daha yoğun olduğunu ancak biraz sert yapıda olduğunu söyleyen Baştimur, Ürdün hurmasının ise daha yumuşak olduğunu dile getirerek, “Özellikle yaşlı müşterilerimiz dişi olmadığı için Ürdün hurmasını tercih ediyor. Kış aylarında daha yumuşak bir hurma” ifadelerine yer verdi.

"Her bütçeye uygun hurma var"

Hurma fiyatlarına da değinen Baştimur, hurma fiyatlarının 100 TL’den başlayıp 400 TL’ye kadar çıktığını belirtti.

Baştimur, “Her bütçeye uygun hurmamız var. 150-200 TL’ye de çok güzel ve kaliteli hurmalarımız bulunuyor, 400 TL olanlar ise en üst kalite ürünlerimiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *