Konya
Parçalı bulutlu
7°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Parçalı az bulutlu
8°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konyalı Bakan Göktaş’tan Başkan Altay’a büyük övgü

Konyalı Bakan Göktaş’tan Başkan Altay’a büyük övgü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 2026 yılına yönelik aile odaklı sosyal destek müjdeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan da destek görürken; yeni evlenecek ve yeni evli çiftlerden, yeni doğan bebeklere ve askere gidecek gençlere kadar birçok alanda önemli projeler hayata geçirilecek.

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılında aileyi merkeze alan sosyal hizmet projelerine ilişkin önemli müjdeleri kamuoyuyla paylaştı. Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hemşehrilerin hayatına doğrudan dokunacak destekleri bir kez daha hatırlattı.

Başkan Altay’ın açıklamasına göre 2026 yılında hayata geçirilecek destekler şu şekilde olacak:

• Yeni evlenecek gençlere tek seferlik 30 bin TL nakit destek
• Yeni evli çiftlere 3 yıl boyunca aylık 5 bin TL kira desteği
• 28 taşra ilçesinde dünyaya gelen bebekler için yeni doğan bebek çantası
• Yeni doğan bebekler için 12 ay boyunca aylık 2 bin TL aile desteği
• Askere gidecek gençlere 6 ay boyunca aylık 1.000 TL destek
• Siyer yarışmalarında dereceye giren öğrencilere aileleriyle birlikte umre hediyesi

“Aileyi güçlendiren sosyal belediyecilik anlayışımızla hemşehrilerimizin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz” diyen Başkan Altay, projelerin Konya’da sosyal dayanışmayı daha da güçlendireceğini vurguladı.

Bakandan Konya’ya Övgü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Başkan Altay’ın paylaşımını alıntılayarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına destek verdi. Bakan Göktaş, “Aileyi güçlendiren her adım, güçlü Türkiye’mizin geleceğine yapılan en kıymetli yatırımdır. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu destek projeleri, sosyal belediyeciliğin en güzel ve en somut örneklerinden biridir” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuz doğrultusunda, hem merkezi hem de yerel yönetimlerimizle birlikte ailelerimizi ve gençlerimizi hayatın her aşamasında desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *