Konya Büyükşehir Belediyesi ile Seydişehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Yazar Ömer Demirbağ konferansı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve “Medeniyetimizin İzinde” başlığını taşıyan söyleşide Demirbağ, medeniyet kavramını tarihsel, kültürel ve toplumsal boyutlarıyla ele aldı. Konferansta geçmişten günümüze uzanan değerler dünyası, şehir kültürü, medeniyet anlayışının yansımaları ve insanlığın zamanla kaybettiği değerler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Her yaştan vatandaşın katıldığı programda konuşan Demirbağ, dürüstlük ve güven kavramlarının toplum için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, “Peygamberimizin en temel sıfatı ‘el-Emîn’, yani güvenilir olmaktı. İnsanlığın bugün kaybettiği en büyük değer dürüstlüktür. Dürüstlük kaybolduğunda güven kırılır, güven kırıldığında toplum dağılır. Efendimizin bize öğrettiği en büyük ahlak; doğru sözlü, emin ve güvenilir bir insan olmaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Gazze’de yaşananlara da değinen Demirbağ, tarihte benzeri az görülen bir durumla karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Çocuklarla savaşan bir topluluk var karşımızda. Bu, insanlığın çürümesi ve yok olması demektir. Savaşın bir ahlakı, şerefi ve namusu vardır; fakat bunlar maalesef bundan da yoksundur. Küçücük çocuklar acımasızca katlediliyor” dedi.

Program, katılımcıların yoğun ilgisi ve söyleşi sonunda yapılan değerlendirmelerle sona erdi.