Konya’nın Derebucak ilçesinde günlerdir etkili olan yağışlar, Pınarbaşı Mahallesi’nde adeta denizi andıran manzaralar oluşturdu.
Pınarbaşı Mahallesi’nde aralıklarla devam eden sağanak yağışlar, mahalle girişindeki ekili tarım arazileri ve mera alanlarının sular altında kalmasına neden oldu. Yüksek kesimlerden gelen yağmur sularına ek olarak, yaz aylarında tamamen kuruyan Pınarbaşı Mağarası’ndan dışarıya akmaya başlayan coşkun sular taşkını daha da artırdı.

Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan Bozkurt, yoğun yağışlar nedeniyle yerleşim merkezindeki bazı depo ve yapıların zeminlerinin suyla dolduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız sık sık tahliye işlemi yapıyor ve bazı adreslerde nöbet tutuluyor” dedi.
Mahallenin Derebucak ilçe merkezi ve çevre yerleşim yerleriyle bağlantısını sağlayan yolların da taşkın sularından etkilenmesinden endişe duyulduğu kaydedildi. Yetkililer, bölgede yağışların devam etmesi halinde su seviyesinin daha da yükselebileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.