Konya
Açık
-6°
Aksaray
Açık
-6°
Karaman
Açık
-6°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’daki bu hastanede randevu alma derdi bitti

Konya’daki bu hastanede randevu alma derdi bitti

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalında randevusuz ilk muayene uygulamasını hayata geçirerek hastalara hızlı ve kolay erişim imkânı sundu.

KAYNAK: Selçuk Üniversitesi
Okunma Süresi: 2 dk

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, vatandaşların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla ilk başvuru ve muayeneleri randevusuz olarak gerçekleştirmeye başladı. Hastalar, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalına doğrudan başvurarak ilk muayenelerini yaptırabiliyor.

1987 yılında kurulan ve 1988’de 44 öğrenciyle hasta kabulüne başlayan fakülte, bugün 3 bloktan oluşan 12 bin metrekarelik kapalı alanıyla Konya ve bölgesine hizmet sunuyor. Diş hekimliğine özgü 8 ana bilim dalında hem eğitim hem de sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü fakültede, ayda ortalama 524 ameliyat gerçekleştirilirken, 2025 yılında yapılan ameliyat sayısı yaklaşık 6 bin 300’e ulaştı.

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalında randevusuz muayene uygulamasına geçildiğini belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Tosun, teşhislerin gelişmiş görüntüleme teknikleriyle yapıldığını ifade etti. Prof. Dr. Tosun, “Hastalarımızın muayeneleri röntgen ve dental tomografi ile gerçekleştiriliyor. Ardından öncelik sırasına göre planlanmış tedavi kartı düzenleniyor. Hastalarımız bu kartla diğer ana bilim dallarından randevularını alarak tedavilerine devam edebiliyor” dedi.

Fakültede modern teknolojilerle hizmet verildiğini vurgulayan Prof. Dr. Tosun, yaş gruplarına göre sunulan hizmetlere de değindi. 15 yaş ve üzeri hastaların Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalından hizmet aldığını, 0-15 yaş grubunun ise Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalına yönlendirildiğini belirten Tosun, İleri Uygulamalar Kliniği’nde 65 yaş üstü, engelli hastalar ve akademik personele hizmet verildiğini kaydetti. Ayrıca Yazır Bölgesi’nde bulunan ek binadaki kliniğin de fakültenin önemli hizmet noktalarından biri olduğunu söyledi.

Dijital diş hekimliği uygulamalarının yakından takip edildiğini ifade eden Prof. Dr. Tosun, entegre kliniklerde öğrencilerin hastaların muayene, tedavi ve protetik işlemlerini gerçekleştirerek uygulamalı eğitim aldığını belirtti. Fakülte, sunduğu hizmetlerle hem hasta memnuniyetini hem de nitelikli diş hekimi yetiştirilmesini hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *