Konya
Açık
2°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’daki bu doğal güzelliği görmek için akın ediyorlar: Çevre temizliği yapılıyor

Konya’daki bu doğal güzelliği görmek için akın ediyorlar: Çevre temizliği yapılıyor

Karapınar'ın en önemli doğal güzelliği Acıgöl'de çevre temizliği yapıldı

Okunma Süresi: 1 dk

Acıgöl yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçilerin göl kenarında bıraktıkları atıklar kötü görüntüler oluşturuyor.

Adana-Konya kara yolunda bulunması sebebiyle de yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği gölde vatandaşlar, yiyecek ve içecek artıklarını almadan bırakıp gidiyor.

Göl çevresinde oluşan bu görüntü karşısında Karapınar Belediyesi temizlik görevlileri yoğun mesai harcıyor.

Temizlik görevlileri göl kenarında mangal atıkları, şişeler başta olmak üzere atıkları poşetlere topluyor.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "Haftada en az 2 kere gölün genel temizliği yapılıyor. Ama en güzeli göl çevresini kirletmemek. Herkesin yararlandığı gölü ve çevresini temiz bırakmalıyız. Gölün değerini bilmeliyiz. Kimsenin karşılaşmak istemediği atıkları, göl çevresindeki çöp kutularına bırakmalıyız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *