Konya
Parçalı bulutlu
7°
Aksaray
Kapalı
10°
Karaman
Hafif yağmur
7°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'daki bu cadde yeniden trafiğe açıldı!

Konya'daki bu cadde yeniden trafiğe açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nin birinci etabındaki ray ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak caddeyi yeniden çift yönlü trafiğe açtı.

KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nin birinci etabında ray döşeme, ray birleştirme ve cadde asfaltlama çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

Başkan Uğur İbrahim Altay, KONYARAY Banliyö Hattı, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ve Barış Caddesi tramvay hattı gibi toplu ulaşım projelerinin, Konya tarihinin en önemli projeleri arasında yer aldığını belirtti. Başkan Altay, raylı sistem yatırımlarının Konya toplu ulaşımına yeni bir vizyon kazandıracağını vurgulayarak, “Şehir Hastanesi arkasında ray döşeme çalışması devam eden Şehit Burak Aydoğan Caddesi’nde asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Caddeyi, okul bölgesi olması nedeniyle tek taraflı araç trafiğine kapatmıştık; şimdi yeniden çift yönlü olarak sürücülerimizin kullanımına açtık. Hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, tramvay hattının ikinci etabında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından planlanan çalışmaların da devam ettiğini aktararak, “Demir ağlarla ördüğümüz Konya’mıza toplu ulaşımda çağ atlatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm raylı sistem yatırımlarımız tamamlandığında hem trafik yükü azalacak hem de vatandaşlarımız sağlık, eğitim ve sanayi bölgelerine daha kısa sürede ulaşabilecek.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Adliye önündeki Furkan Doğan Caddesi’nde asfalt çalışması yaparken, Adliye-Şehir Hastanesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak 1,4 kilometrelik Yeniceler Caddesi’nde de asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *