Konya
Parçalı bulutlu
-1°
Aksaray
Açık
-3°
Karaman
Açık
1°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’daki belediyenin borcu silindi! Silinen borç miktarı açıklandı

Konya’daki belediyenin borcu silindi! Silinen borç miktarı açıklandı

Konya Kulu Belediyesi ile Milli Emlak arasında yapılan tahsis protokolüyle 63 milyon TL’lik vergi borcunun silindiği öğrenildi.

Okunma Süresi: 3 dk

Konya Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, 2024 yılı faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kulu Belediye Başkanı Sertdemir, 1 yıl içerisinde yaklaşık 120 milyon TL’lik belediye yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, belediyenin yürüttüğü faaliyetleri paylaştı.

Başkan Sertdemir açıklamasında, “1 yıl içinde yaklaşık 120 milyon TL’lik belediye yatırımı gerçekleştirdik. Hibe yoluyla 50 milyon TL’lik yatırım desteği aldık. Milli Emlak ile yapılan tahsis protokolü sayesinde 63 milyon TL’lik vergi borcumuzu sildirdik. Hükümet yatırımları kapsamında TOKİ konutları, sağlık fakültesi yurdu, fen lisesi yurt projeleri ve adalet sarayı hizmete sunuldu” ifadelerine yer verdi.

Sertdemir ayrıca şunları kaydetti:

“İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan yol, altyapı ve zemin düzenlemeleri için ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Organize Sanayi Bölgesi’nden Tuzyaka ve Bozan mahallelerine kadar 33 kilometreyi aşan zemin malzemesi ve asfalt kaplama çalışması yaptık. İlçe merkezimizde 10 kilometrelik alt zemin malzemesi serimi ve 3,5 kilometrelik sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. 10 bin metrekare kilitli parke taş döşemesi, rotmiks ile yol tamiratları, tarlaların ıslahı, yağmur suyu hatlarının döşenmesi gibi onlarca farklı çalışmayla hemşehrilerimizin ulaşım konforunu artırdık.

Temiz bir Kulu için el birliğiyle çalıştık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 1 adet çöp aracı ile 200 çöp konteynır, Türkiye Belediyeler Birliğinden 200 adet çöp konteynerini ilçemize kazandırdık. 3,5 kilometre uzunluğundaki taşkın kanallarımızı temizleyerek görüntü kirliliğini ortadan kaldırdık. Vatandaşlarımızın destekleriyle 20 ton elbiseyi geri dönüşüme kazandırdık. Sıfır atık projeleriyle 120 ton atığı dönüştürerek doğaya katkı sağladık. Talep edilen 1000 adet çöp varilini vatandaşlarımıza ulaştırdık.

İlçe merkezimizdeki 17 parkta ve çevre mahallelerimizdeki 6 parkta oyun gruplarını, bankları, kamelyaları yeniledik. 6 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk. Ankara-Konya yolu orta refüjü başta olmak üzere birçok noktada yeşil alanların bakım ve düzenlemesini yaptık.

352 hektarlık alanda 1/5000 nazım imar ve 1/1000 uygulama imar planlarını hazırlayarak ilgili kurumlara teslim ettik. 18 adet imar sorununu çözüme kavuşturduk. İlave imar planlarıyla büyüyen Kulu’nun ihtiyaçlarına cevap verdik. Kozanlı ve Karacadere mahallelerimizde taşkın koruma için kamulaştırma çalışmaları başlattık.

3000 kişilik iftar programları düzenledik. Ramazan ayına özel sema gösterileri, Hacivat-Karagöz gösterileri, tiyatrolar ve sinema günleriyle çocuklarımızı güldürdük. Yüzme havuzumuzda 4000 kişiye kurs verdik, çocuklarımıza ücretsiz eğitimler sunduk. Halk ekmek fırınımızda glütensiz ekmek üretimine başladık. Kitap fuarları, söyleşiler, bilardo turnuvaları, kültürel etkinliklerle her yaştan vatandaşımıza ulaştık.”

Yorumlar
V
Vatandaş 8 ay önce
Kesin akp li belediyedir yoksa imkansız 1 tl dahi borcunu silmezler
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Salih Yanık 8 ay önce
AKP li olunca böyle oluyor zaten vergi borcunu hemen silerler ama vatandaş olursan yada CHP'li olursan hemen haciz memurları evine gelit
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Ahmet Yücel 8 ay önce
Salih Yanık kardeşimize, Milli Emlak ile yapılan tahsis protokolü sayesinde 63 milyon TL’lik vergi borcumuzu sildirdik. Yukarıdaki bu açıklamayı görmediniz sanıyorum. Vergi borcu karşılıksız silinmemiş.
BEĞENME
0
CEVAPLA
V
Vatandaş 8 ay önce
Allah belanızı versin kendi belediyelerinin borçlarını silerler muhalefet belediyelerine haciz gönderirler
BEĞENME
0
CEVAPLA
C
CELAL ALTUNTEPE 8 ay önce
Aşağıda yorum yapan densizin birisi bela okumuş, Allah sizin belanızı versin. Adam çalmamış yolsuzluk yapmamış hileli diploma almamış milyon dolarlık yatırım hizmetleri yapmış. Sizin gibi turplar bunu anlamadiginiz , parayı görünce hep hırsızlığı hazırladığınız için kıskanır siniz. Biraz bakinda belediyecilik öğrenin. Hep Hırsızlık öğrenmeyin. Sizin bu işlere aklınız hayaliniz yetmez.
BEĞENME
0
CEVAPLA