Konya
Parçalı bulutlu
7°
Aksaray
Kapalı
14°
Karaman
Kapalı
8°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da yörükler bir araya geldi

Konya’da yörükler bir araya geldi

Çumra ilçesi, hafta sonu düzenlenen 17. Lille Yörük Şöleni ile Yörük kültürünün coşkusuna ve birlik beraberlik ruhuna ev sahipliği yaptı.

Okunma Süresi: 1 dk

Çumra ilçesi, hafta sonu düzenlenen 17. Lille Yörük Şöleni ile Yörük kültürünün coşkusuna ve birlik beraberlik ruhuna ev sahipliği yaptı.

Cumartesi günü başlayan şenlik kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü, Kaymakamlık binası önünden başlayarak belediye önünde sona erdi. Belediye önünde korteje katılan Yörük dernekleri, hemşehriler ve misafirler büyük bir sevinçle karşılandı. 
Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Kaymakam Muhammet Fuat Türkmen ile birlikte kortejdeki misafirlerle çay içip sohbet ederek kültür ve birlik üzerine keyifli bir buluşma gerçekleştirdi.

Pazar günü ise şenlik, rengârenk etkinlikler ve zengin programıyla devam etti. Etkinliğe Çumra Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Aygül, Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu ve ilçenin protokol üyeleri katıldı. Başkan Aydın, tüm misafirlere teşekkür ederek, iki gün boyunca Yörük kültürünün kadim mirasının yaşatılmasının gururunu birlikte hissettiklerini vurguladı.

Başkan Aydın, “Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *