Karatay Belediyesi tarafından yarıyıl tatiline özel olarak düzenlenen etkinlikler, çocuklardan yoğun ilgi görürken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek sinema ve tiyatro keyiflerine ortak oldu.

“Okula Bir Sanat Mola” etkinlikleri kapsamında 7–14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanan tiyatro ve sinema programları, yarıyıl tatili boyunca büyük ilgi gördü. Tatilin sonuna yaklaşılırken Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı.

Program çerçevesinde “Pinokyo” ve “İki Bavul Dolusu” adlı tiyatro oyunları sahnelenirken; “Sırr Kudüs Macerası”, “Elif ve Arkadaşları”, “Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu” ve “Aslan Hürkuş 4: Hürjet Oyunda” adlı sinema filmleri de çocuklarla buluşturuldu.

Etkinliklere katılarak öğrencilerle bir araya gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yarıyıl tatilini sanat ve kültürle zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Çocukların mutluluğunun kendileri için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Kılca, “Yarıyıl tatilindeki tiyatro ve sinema gösterimlerimize katılarak Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimizi güzelleştiren çocuklarımızı ziyaret ettik. Onların heyecanını ve mutluluğunu yerinde görmek bizleri son derece mutlu etti” dedi.

Tatilde çocukların spordan sanata, kültürden sosyal aktivitelere kadar birçok alanda faydalanabileceği programlar hazırladıklarını ifade eden Kılca, “Bu çalışmalarla çocuklarımızın hem keyifli vakit geçirmelerini hem de kendilerini geliştirmelerini hedefledik. Karatay Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimlerine katkı sunacak çalışmaları sürdürmeye ve onların mutluluğu için gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.