Selçuklu Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin 2026 yılı ilk taksit ödemeleri için son tarihin 1 Haziran olduğunu hatırlatarak mükellefleri uyardı.
Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu vergilerin Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödendiği belirtilirken, ilk taksit için son ödeme gününün yaklaşması nedeniyle vatandaşların işlemlerini zamanında yapmaları istendi.

Ödemeler birçok kanaldan yapılabiliyor
Vergi mükellefleri, Selçuklu Belediyesi hizmet binasında bulunan veznelerden 08.00-17.00 saatleri arasında nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabiliyor. Ayrıca Türkiye genelindeki PTT şubeleri üzerinden de TC kimlik numarası veya mükellef sicil numarası ile ödeme imkânı bulunuyor.
e-Belediye sistemi üzerinden Selçuklu Belediyesi e-Belediye aracılığıyla kredi kartı veya banka kartı ile online ödeme yapılabildiği de hatırlatıldı.

Banka ve ATM kolaylığı
Açıklamada ayrıca Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası şubeleri ile mobil ve internet bankacılığı üzerinden ödeme yapılabileceği belirtildi. Ziraat Bankası kredi kartlarına 6 taksit imkânı sunulurken, diğer kartlarda tek çekim uygulandığı ifade edildi.
Ziraat Bankası ve Halkbank ATM’lerinden de mükellef sicil numarası ile ödeme yapılabildiği aktarıldı.

Gecikme uyarısı
Belediye, belirtilen süre içinde ödeme yapılmaması halinde 6183 sayılı Kanun gereği gecikme zammı uygulanacağını hatırlatarak vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için son tarihe dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.