Konya’da vatandaşlar bazı esnafların kaldırım işgalinden rahatsızlıklarını dile getiriyor. Konya’nın Akşehir ilçesinde de yayalar kaldırım işgalinden rahatsız oldukları yönünde görüşlerini paylaştı.
Konuyla ilgili olarak Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal’dan açıklama geldi. Başkan Köksal, “Kaldırımlar yayalarındır. Araçlara, masa-sandalye işgaline son. Kaldırımlar, yaya geçişi içindir. Kamuya ait alanları işgal etmek hem yasalara hem de vicdana aykırıdır. Kurallara uyan hemşehrilerimize teşekkür ederiz.
5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1. Maddesi ile Akşehir Belediyesi Meclisi’nin 2020/96 sayılı kararı gereğince; meydan, cadde, sokak ve kaldırımlarda, halkın geçişine mahsus bölgelerde belediyenin belirlediği sergi alanı dışında kalan yerler; iş yerleri, vatandaşlar ve araçlar tarafından işgal edilemez. Aksi bir durum tespitinde cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.