Konya
Açık
-0°
Aksaray
Açık
-1°
Karaman
Açık
-0°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da üretiliyor, Türkiye’ye dağıtılıyor

Konya’da üretiliyor, Türkiye’ye dağıtılıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçelerdeki tarımsal üretim faaliyetlerini yakından takip etmeyi sürdürüyor

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçelerdeki tarımsal üretim faaliyetlerini yakından takip etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Çumra’da faaliyet gösteren süs bitkisi üretim işletmesine ziyaret gerçekleştirildi.

İlçe Müdürü Hüseyin Yasin Düğmeci ve teknik personelin katılımıyla yapılan ziyarette; üretim süreçleri, pazarlama faaliyetleri, istihdam yapısı ve sektörel gelişim potansiyeli ele alındı.

Modern tarım tekniklerinin uygulandığı işletmede yetiştirilen kaliteli ve sağlıklı süs bitkileri, farklı pazarlama kanalları aracılığıyla Türkiye’nin birçok iline ulaştırılıyor.

Yetkililer, süs bitkisi yetiştiriciliğinin yalnızca estetik değer üretmekle kalmadığını; yerel istihdama doğrudan katkı sağladığını, ilçe tarım ekonomisini desteklediğini ve kırsal kalkınmayı güçlendirdiğini vurguladı.

Açıklamada, üretim gücünü artıran ve tarımsal çeşitliliğe değer katan tüm üreticilere teşekkür edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *