Konya
Açık
13°
Aksaray
Parçalı bulutlu
11°
Karaman
Az bulutlu
14°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da TYT denemesinde rekor katılım: 5 bin kontenjan doldu!

Konya'da TYT denemesinde rekor katılım: 5 bin kontenjan doldu!

KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen ücretsiz ve ödüllü Konya Geneli TYT Deneme Sınavı’na 5 bin öğrenci katılarak YKS öncesi gerçek sınav deneyimi yaşadı.

KAYNAK: KTO Karatay Üniversitesi
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Konya Geneli Ücretsiz, Ödüllü TYT Deneme Sınavı” yoğun katılımla gerçekleştirildi. 5 bin kontenjanın kısa sürede dolduğu sınava 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar katıldı.

Üniversitenin Merkez Kampüsü’nde saat 10.15’te başlayan sınav, 70 derslikte 140 görevli eşliğinde yapıldı. Konya merkez başta olmak üzere Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır gibi ilçelerden gelen öğrenciler, YKS öncesi gerçek bir sınav deneyimi yaşama fırsatı buldu.

Sınav sırasında veliler için de “Aile ile Birlikte Başarmak” konulu konferans düzenlendi. Programda, sınav sürecinde ailelerin rolüne ilişkin bilgilendirme yapıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Mehmet Özçelik, deneme sınavının öğrencilerin sınav kaygısını azaltmayı amaçladığını belirterek, “Öğrencilerimiz burada adeta gerçek bir ÖSYM sınavı simülasyonu yaşıyor. Başvuru sürecinden salon yerleşimine kadar tüm aşamalar gerçek sınav düzeninde gerçekleştiriliyor” dedi.

Özçelik ayrıca, sınavda dereceye giren ilk üç öğrenciye çeşitli burs ve ücret ödülleri verileceğini ifade etti. Üniversite tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen deneme sınavı, bu yıl da öğrenciler ve velilerden yoğun ilgi gördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *