Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde konfor ve kaliteyi artırmak amacıyla otobüs filosuna 10 yeni araç daha dahil etti. Yeni araçlarla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs filosundaki araç sayısı 706’ya yükseldi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplu ulaşım hizmetlerinde kalite ve konforu artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Konya’nın Türkiye’de ulaşım hizmetlerini en uygun fiyatla sunan büyükşehir olduğunu ifade eden Altay, araç filosunu düzenli olarak yenilediklerini söyledi. Daha önce 53 doğalgazlı otobüsün filoya kazandırıldığını belirten Altay, ilk etapta 10 yeni otobüsün daha hizmete alındığını kaydetti.
Yeni araçların doğalgazlı ve çevreci özelliklere sahip olduğunu dile getiren Altay, “Şehir içi toplu ulaşım hizmetlerimizin kalitesini artırmak amacıyla daha önce 53 doğalgazlı otobüs almıştık. Şimdi de ilk etapta 10 yeni otobüsü daha filomuza dahil ettik. Doğalgazlı ve çevreci yeni araçlarla filomuzu daha da güçlendirmiş olduk. Böylece filomuzdaki otobüs sayımızı 706’ya çıkardık. İnşallah yakın zamanda şehrimize yeni otobüsler getirmeye devam edeceğiz. Yeni otobüslerimizin şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konya’nın büyüyen ve gelişen yapısına bağlı olarak ulaşım ihtiyaçlarının da sürekli değiştiğine dikkat çeken Altay, ulaşım yatırımlarını şehrin tamamını gözeten bir anlayışla sürdürdüklerini ifade etti.