21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” dolayısıyla Konya’da kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek program, birçok kurum ve kuruluşun iş birliğiyle hayata geçirilecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram, Selçuklu ve Karatay belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Türkiye Gastronomi Federasyonu (TUGAFED), KONESOB ve KOGAT’ın katkılarıyla hazırlanan etkinlikler; 21-22 Mayıs 2025 tarihlerinde Mevlana Müzesi, Ateşbaz-ı Veli Türbesi ve Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Program kapsamında; coğrafi işaretli ürünler, geleneksel lezzetler ve Konya’ya özgü mutfak kültürü tanıtılacak. Etkinliklerin, bölgenin gastronomi değerlerinin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı
