Konya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Selman Ceylan, “Sektörümüzü ve vatandaşımızı tehdit eden yasa dışı faaliyetlere karşı tüm yasal adımları atacağız” dedi.
Konya’da son dönemde artan korsan direksiyon eğitimi faaliyetleri, hem sürücü adaylarının hem de trafikteki diğer bireylerin güvenliğini tehdit ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Konya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Selman Ceylan, yetkisiz şekilde verilen direksiyon derslerinin ciddi riskler barındırdığına dikkat çekti.
Özel dersler mevzuata aykırı
Sürücü kursları dışında, yalnızca direksiyon usta öğreticilik belgesiyle özel ders verilmesinin mevzuata aykırı olduğunu belirten Ceylan, bu eğitimlerin herhangi bir resmi denetime tabi olmadığını vurguladı. Korsan eğitim faaliyetlerinin kontrolsüz şekilde yürütüldüğünü ifade eden Ceylan, vatandaşların farkında olmadan büyük risklerle karşı karşıya kaldığını söyledi.
Olası bir kaza durumunda tüm maddi ve hukuki sorumluluğun dersi alan kişiye ait olduğuna dikkat çeken Ceylan, “Bu tür eğitimlerde herhangi bir kurumsal güvence bulunmuyor. Vatandaşlarımız farkında olmadan büyük risk alıyor. Bu durum telafisi zor sonuçlara yol açabilir” diye konuştu.
Hukuki süreç başlatılıyor
Direksiyon eğitiminin doğrudan insan hayatını ilgilendirdiğini vurgulayan Ceylan, bu eğitimin yalnızca yetkili sürücü kursları tarafından verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Korsan faaliyetlerin hem can hem de mal güvenliğini tehlikeye attığını belirten Ceylan, denetimsizliğin en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade etti.
Konya Sürücü Kursları Derneği olarak korsan direksiyon eğitimi veren kişi ve oluşumlara karşı hukuki süreç başlatacaklarını açıklayan Ceylan, “Sektörümüzü ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden bu yasa dışı faaliyetlere karşı gerekli tüm yasal adımları atacağız” dedi.
Vatandaşlara uyarı
Vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunan Ceylan, direksiyon eğitimi alacak kişilerin mutlaka yetkili ve denetimli sürücü kurslarını tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Güvenli sürüş eğitiminin doğru adreslerden alınmasının hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.