Konya
Parçalı bulutlu
6°
Aksaray
Kapalı
9°
Karaman
Kapalı
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da Şivlilik coşkusu başlıyor! 4 gün eğlence var

Konya’da Şivlilik coşkusu başlıyor! 4 gün eğlence var

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, üç ayların başlangıcında Konya’da asırlardır yaşatılan Şivlilik geleneğiiçin tüm çocukları ve aileleri etkinliklere davet etti.

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 1 dk

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, üç ayların başlangıcında Konya’da asırlardır yaşatılan Şivlilik geleneğiiçin tüm çocukları ve aileleri etkinliklere davet etti.

Başkan Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada Şivlilik’in Konya’nın en önemli kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu geleneğin birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu yansıttığını vurguladı. Pekyatırmacı, “Üç ayların başlangıcında Konyamızda asırlardır yaşatılan Şivlilik geleneğinin bereketini ve sevincini bu yıl da hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

Şivlilik coşkusunun 25–28 Aralık tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenleneceğini belirten Pekyatırmacı, etkinliklerin her gün 11.00–23.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Pekyatırmacı, açıklamasının sonunda tüm çocukları ve ailelerini Şivlilik etkinliklerine katılarak bu özel atmosferi birlikte yaşamaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *