Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
9°
Karaman
Kapalı
6°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da patates üretiminde rekor artış!!

Konya'da patates üretiminde rekor artış!!

Beyşehir’de patates üretimindeki artış, 600 çiftçinin yüzünü güldürdü ve bereketli bir hasat sezonu yaşanıyor.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın Beyşehir ilçesinde patates üretiminde son yıllarda yaşanan artış, üreticilerin yüzünü güldürdü. İlçe genelinde patates hasadının yapıldığı tarım alanlarını ziyaret eden Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerle bir araya gelerek hasadı tamamlanan ürünlerde hastalık ve zararlı kontrolleri gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, sahadaki çalışmaların sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir gıda arzını sağlamak amacıyla aralıksız sürdüğü vurgulandı. Teknik personeller, üreticilere bol ve bereketli bir hasat sezonu diledi.

Beyşehir’de yaklaşık 600 çiftçi, 3 bin dekarlık alanda patates üretimi gerçekleştiriyor. İlçe yetkilileri, üretimdeki artışın hem yerel ekonomiye katkı sağladığını hem de bölgedeki tarımsal üretim kapasitesini artırdığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *