Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında, Konya’nın 31 ilçesindeki özel eğitim öğrencilerinin öğrenme süreçlerini desteklemeye yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen program, Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı tarafından verilen mini konserle başladı. Etkinlik kapsamında ayrıca Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen Görme Engelliler Satranç Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Hâlâ iyilik için atan kalpler var”
Programda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar, Konya Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Otrar, özel eğitimde hakkın yerine ulaştırılmasının önemine dikkat çekerek, Konya’nın bu alanda önemli bir örnek oluşturduğunu ifade etti.

“Fırsat eşitliği en temel sorumluluğumuz”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, eğitimin temel bir hak olduğunu vurgulayarak, hiçbir çocuğun bu haktan mahrum bırakılmaması gerektiğini söyledi. Altay, özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerin eğitim süreçlerini güçlendirmeyi en önemli sorumluluklardan biri olarak gördüklerini belirtti.

Özel öğrencilere materyal desteği
İmzalanan protokol kapsamında özel eğitim öğrencilerinin kullanacağı eğitim materyallerinin temin edilerek 31 ilçeye ulaştırılacağı açıklandı. Bu materyallerin öğrencilerin bilişsel, iletişimsel ve günlük yaşam becerilerine katkı sunacağı ifade edildi.

“Engelsiz Kent Konya” vizyonu
Başkan Altay konuşmasında ayrıca “Engelsiz Kent Konya” vizyonu kapsamında yürütülen çalışmalara da değindi. Engelsiz ulaşım, evde destek hizmetleri, eğitim programları ve istihdam projeleri gibi birçok başlıkta dezavantajlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin sürdüğü belirtildi.

Özel misafirlerle buluşma
Program kapsamında Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu öğrencileri de Konya’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Özel öğrenciler, Tropikal Kelebekler Bahçesi ve Taş Bina Kültür Sanat’ı gezerek Başkan Altay ile bir araya geldi.

İmza töreni, protokolün hayırlı olması temennileriyle sona erdi.