Konya’da etkisini artıran kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle ilk tatil kararı Akşehir’den geldi. Akşam saatlerinde yapılan açıklamayla ilçede 14 Ocak 2026 Çarşamba günü tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Kararın, ulaşımda oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alındığı bildirildi.
Akşehir’de okul öncesinden liselere, özel eğitim kurumlarından halk eğitim kurslarına, bilim ve sanat merkezlerinden rehabilitasyon merkezlerine kadar tüm eğitim birimleri karardan etkilendi. Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı açıklandı.
Akşehir’in ardından kar tatili dalga dalga yayıldı. Hadim, Yalıhüyük, Ahırlı, Derbent, Güneysınır, Ilgın, Sarayönü, Doğanhisar, Halkapınar ve Bozkır ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 Ocak Çarşamba günü eğitim-öğretime ara verildiği duyuruldu.
Merkez Selçuklu ilçesinde ise kısmi tatil kararı alındı. İlçe genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanmanın özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı zorlaştırması nedeniyle Başarakavak, Tepekent ve Sızma mahallelerinde bulunan okullarda da 14 Ocak Çarşamba günü ders yapılmayacak.
Yetkililer, hava şartlarının seyrine göre yeni kararların da alınabileceğini belirterek, velilerin ve öğrencilerin resmi açıklamaları yakından takip etmeleri çağrısında bulundu. Konya genelinde kar ve buzlanmanın önümüzdeki saatlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.