Karatay Belediyesi ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çevre bilincini artırmak ve çocuklarda doğa sevgisini pekiştirmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Orman ve Su Farkındalığı Etkinliği”, Adalet Parkı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da katıldı.

Etkinlikte, Karatay’daki 20 ilkokuldan öğrencilerle oryantiring yarışması yapılırken; park alanına kurulan atölyelerde Yaprak Baskı Atölyesi, Orman Hatıra Defteri Çalışması, Orman Masalı Atölyesi ve Tohum Dikim Etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, suyun korunması ve orman ekosistemlerinin sürdürülebilirliği konusunda uygulamalı eğitimler aldı.

“Çocuklarımızın Çevreyle Bağını Güçlendiriyoruz”
Çocuklarla yakından ilgilenen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hazırlanan çalışmaları inceleyerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Doğal kaynakların korunmasının ortak sorumluluk olduğunu vurgulayan Başkan Kılca, şunları söyledi: “Adalet Parkı’nda düzenlediğimiz bu anlamlı etkinlik, çevre duyarlılığı yüksek bir neslin yetişmesine katkı sunuyor. Şehrimizde çocuklar ve ailelerin huzurla vakit geçirebileceği yeşil alanları artırıyor, kişi başına düşen ağaç sayısını yükseltmek için çalışıyoruz.”

Başkan Kılca ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” seferberliğine dikkat çekerek, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nde kırılan 13,8 milyon fidan dikim rekorunun bu yıl aşılmasının hedeflendiğini hatırlattı. “Bu seferberliğe Karatay olarak tüm imkanlarımızla destek vereceğiz” dedi.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise çevre bilincinin eğitim sürecinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Çocuklarımızın sürdürülebilir yaşam kültürünü erken yaşta öğrenmesi geleceğimiz için büyük bir kazanç. İş birliği dolayısıyla Karatay Belediyemize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.