Konya’da Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) tarafından düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele” konulu 12 İl Eğitim Paneli, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Panelde, madde bağımlılığı, teknoloji ve sanal kumar bağımlılığı gibi kötü alışkanlıkların insan yaşamına zararları ele alındı ve bilinçli eğitim ile aile desteğinin önemi vurgulandı.
Panelde Kimler Konuştu?
Etkinlikte Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, Yeşilay Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Yağmur Küçükbezirci ve Din Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Kara konuşmacı olarak yer aldı.
ÖĞDER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, panelin açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal sorunlara karşı eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin önemine değinerek, Batıcılık ve maneviyat konularına dikkat çekti. Aydın, “Önce ahlak ve maneviyat olacaktır” mesajını verdi.

Madde Bağımlılığı Özgürlüğü Alıyor
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, madde bağımlılığının toplumda ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Madde bağımlılığı özgürlüğümüzü elimizden alıyor. İnsan beyni tamamen ele geçirilerek kişinin yakınlarına bile zarar verebilir. Bağımlılıktan kurtulanlar çok az sayıda” dedi.
Sanal Kumar ve Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı
Yeşilay Konya Şube Başkanı Yağmur Küçükbezirci, özellikle sanal kumar bağımlılığının arttığına dikkat çekti. Çocukların ve gençlerin sosyal medyadan etkilenerek sanal kumara yöneldiğini söyleyen Küçükbezirci, “Sanal kumar bir bataklık ve hüsranlıktır” ifadelerini kullandı.
Din Hizmetleri Uzmanı Oğuzhan Kara ise teknolojinin doğru kullanıldığında bir nimet olduğunu vurguladı. Kara, gençlerin zihnini bulandıran içerikler yerine, ufuk açan ve doğru değerleri öğreten yapımlara yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Panel, uzmanların bilinçlendirme ve uyarı mesajlarıyla son buldu.