Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, “Konyalı Onlar” etkinlik serisi kapsamında Konya kültür hayatına büyük katkılar sunan şair ve yazar Feyzi Halıcı’yı vefatının yıl dönümünde özel bir programla andı.

TYB Konya Şubesi D. Mehmet Doğan Kütüphanesi’nde düzenlenen programa Prof. Dr. Nuri Şimşekler moderatörlük yaptı. Feyzi Halıcı’nın ailesinden Bahar Gökfiliz Halıcı ve Dr. Nevin Halıcı konuşmacı olarak katıldı. Programa katılamayan oğlu Emrehan Halıcı’nın gönderdiği mektup da Şimşekler tarafından okundu.

Emrehan Halıcı, babasının Konya ve Türkiye kültürüne adanmış bir hayat sürdüğünü belirterek, “Feyzi Halıcı yalnızca bir şair değil, Mevlânâ’nın öğretilerini dünyaya tanıtan bir gönül insanıydı. Şeb-i Arus törenlerinin uluslararası düzeye ulaşmasında onun büyük payı vardır.” ifadelerini kullandı.

Dr. Nevin Halıcı, ağabeyinin Konya’nın kültürüne yön veren birçok çalışmaya imza attığını anlatarak, “Mevlânâ’yı anma törenlerini sistematik hale getiren, Aşıklar Bayramı’nı başlatarak halk ozanlarını bir araya getiren, Türk mutfağının kültürel yönünü dünyaya tanıtan bir isimdi" dedi.

Feyzi Halıcı’nın eşi Bahar Gökfiliz Halıcı ise, eşinin Mevlânâ sevgisini annesinden aldığı ilhamla yaşattığını belirterek, “Hizmet etmeyi bir aşk olarak görürdü, türbeye hizmeti hayatının anlamı haline getirdi,” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Programda ayrıca Prof. Dr. Nuri Şimşekler, Postnişin Fahri Özçakıl, Ali Işık, Hasan Yörük, Ferzande Işık, Hasan Halıcı, TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım, Halıcı’yla ilgili anılarını paylaştı. Katılımcılar, onun Konya’daki kültürel mirasına yaptığı katkıların altını çizdi.
Etkinlik, konuşmacılara katılım beratlarının verilmesi, hatıra fotoğrafı çekimi ve merhumun ruhu için yapılan helva ve hurma ikramıyla sona erdi.