Konya
Açık
2°
Aksaray
Açık
5°
Karaman
Hafif yağmur
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da kar başladı! 10 kg yağışlar devrildi

Konya’da kar başladı! 10 kg yağışlar devrildi

Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya'da etkili olan yağış sistemi hakkında bilgi vererek, Beyşehir'den Tuzlukçu'ya uzanan yağış hattının Derbent'e kadar ilerlediğini açıkladı; Akşehir ve Doğanhisar'da yağış miktarının 10 kilogramı geçtiğini belirtti.

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 1 dk

Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya genelinde etkili olmaya başlayan yağış sistemiyle ilgili son durumu paylaştı. Demir, ilk yağış hattının Beyşehir, Hüyük, Akşehir ve Derebucak hattından bölgeye giriş yaptığını belirtti.

Yağış hattının Derebucak’tan Tuzlukçu’ya kadar uzandığını ifade eden Demir, doğuya doğru ilerleyen sistemin Derbent ilçesine kadar ulaştığını kaydetti. Akşehir’de yağış miktarının 10 kilogramı bulduğunu söyleyen Demir, “Çok iyi yağış alıyor” ifadelerini kullandı.

Doğanhisar’da da yağış miktarının 10 kilogramı geçtiğini aktaran Demir, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışının etkili olduğunu vurguladı. Yalıhüyük’ün yüksek kesimlerinde an itibarıyla kar yağışının devam ettiğini belirten amatör tahminci, “Bu sistemin yüksek rakımlarda yoğun kar bırakacağını söylemiştik. Maşallah, bereketli olsun” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *