Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Konya Kapalı Havzası Hidrojeolojik Etüt Projesinin açılış toplantısı, Bölge Müdürlüğü Ar-Ge Tesislerinde gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmalarını DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp ile DSİ Yeraltısuları Daire Başkanı İsmail Sevim yaptı.

Proje kapsamında; Konya Kapalı Havzası’nda jeolojik, hidrojeolojik ve jeofizik etütler yapılacak, su kalitesi ve miktarı izlenecek. Ayrıca yeraltısuyu alt havzaları belirlenecek, su bütçesi çıkarılacak, iklim değişikliğinin yeraltısuyuna etkileri incelenecek. Proje; yeraltısuyu miktar ve kalite iyileştirmesine yönelik çözüm ve önerilerin sunulması ile koruma alanlarının belirlenmesini de içeriyor.

Toplantıya DSİ’nin teknik personelleri ile Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı. Ayrıca Konya, Niğde, Karaman ve Aksaray illerindeki paydaş kamu kurum ve kuruluşlarının teknik ekipleri de toplantıda yer aldı.

Bu kapsamlı çalışma ile bölgedeki yeraltısuyu kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir şekilde kullanılması hedefleniyor.