Konya
Parçalı bulutlu
11°
Aksaray
Kapalı
10°
Karaman
Parçalı az bulutlu
10°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da “Genç Seyyah” projesi başladı! 25 bin öğrenci İstanbul’u keşfedecek

Konya’da “Genç Seyyah” projesi başladı! 25 bin öğrenci İstanbul’u keşfedecek

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Genç Seyyah” projesi kapsamında 11. sınıf öğrencileri, Yüksek Hızlı Tren ile İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını yakından tanıma fırsatı buluyor.

KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya genelindeki 11. sınıflar için hayata geçirilen “Genç Seyyah” projesi ile öğrenciler Yüksek Hızlı Trenle İstanbul’u yakından tanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç Seyyah projesinin başlaması sebebiyle yaptığı açıklamada, bu yıla kadar “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” ismiyle sürdürdükleri 11. Sınıf öğrencilerine yönelik yüksek hızlı trenle İstanbul gezilerine 112 bin 576 öğrencinin katıldığını hatırlattı.

“GENÇLERİMİZİN ECDADIMIZIN İZLERİNİ TAŞIYAN ŞEHİRLERİ GÖRMESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

“Genç Seyyah” projesi kapsamında bu yıl Konya genelindeki 11. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul tarih ve medeniyet gezilerini başlattıklarını ifade eden Başkan Altay, “Gençlerimizin ecdadımızın izlerini taşıyan şehirleri görmesini, bu toprakların ruhunu yerinde hissetmesini çok önemsiyoruz. Bu yıl 31 ilçemizden 25.920 öğrencimize daha ecdadımızı, tarihimizin izlerini ve medeniyet birikimimizi yerinde anlatacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yüksek Hızlı Tren ile 54 sefer olarak planladığımız gezilerimizin ilk turu başladı. Gezilere katılan evlatlarımıza ve bu konuda bize destek veren ailelerine teşekkür ediyorum. Umarım her bir öğrencimiz gezilerden güzel hatıralar biriktirerek dönerler. Bu yılla birlikte projemize katılan öğrenci sayısı 138 bin 496 olacak. Gençlerimizin her alanda en iyi şekilde yetişmesi için çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’U YAKINDAN GÖREN ÖĞRENCİLER HEYECANLI

Görüşlerini paylaşan öğrenciler de geziye katılarak İstanbul’un tarih ve kültür değerlerini yakından görme fırsatı buldukları için çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, bu imkanı kendilerine sunduğu için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Öğrenciler “Genç Seyyah” programı çerçevesinde İstanbul’un önemli tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret ediyor. Büyük Çamlıca Camii, Gülhane Parkı, Ayasofya-i Kebir Camii ile Sultanahmet Camii ve Meydanı’nı gezen gençler tekneyle yapılan boğaz turuyla da şehrin köklü tarihine tanıklık ediyor. 

TRENDEKİ ÇEŞİTLİ AKTİVİTELERLE YOLCULUK DAHA KEYLİFLİ HALE GELİYOR

Seyahat süreci de öğrenciler için ayrı bir deneyime dönüşüyor. Yüksek Hızlı Tren yolculuğu sırasında düzenlenen canlı müzik performansları, ritim oyunları, yarışmalar ve çeşitli ödüllü etkinliklerle gençler hem eğleniyor hem de sosyalleşme imkânı buluyor. Renkli anlara sahne olan yolculuk, öğrenciler için unutulmaz bir İstanbul hatırasına dönüşüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *