Konya
Açık
10°
Aksaray
Açık
14°
Karaman
Açık
14°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da eğitimde yeni yaklaşım! Okuma kültürü güçleniyor

Konya’da eğitimde yeni yaklaşım! Okuma kültürü güçleniyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Nesiller Projesi”, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla okuma kültürünü yaşam biçimine dönüştürmeyi hedefliyor. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin düşünme, analiz etme ve üretme becerileri geliştiriliyor.

MUHABİR: Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Nesiller Projesi”, okuma kültürünü bir yaşam biçimine dönüştürme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Konya genelindeki okullarda okul öncesinden lise kademesine kadar öğrenci, öğretmen ve veli katılımıyla devam eden proje, öğrencilerin kitaplarla güçlü bir bağ kurmasını sağlarken aynı zamanda hayal gücü ve düşüncelerini yazıya dökme konusunda da destek sunuyor.

Öğrenci merkezli eğitim yaklaşımı

Yürütülen faaliyetler, öğrenciyi merkeze alan ve bilgiyi beceriyle harmanlayan bütüncül eğitim anlayışıyla gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında öğrencilerin okuduklarını analiz etme, eleştirel düşünme ve bu birikimi özgün eserlere dönüştürme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Edebiyat atölyelerine dönüşen sınıflar

Okullarda uygulanan “Kitap Tadımı”, “Okuma Çemberleri” ve “Tematik Kitap Sepetleri” gibi etkinliklerle eğitim ortamları adeta edebiyat atölyelerine dönüşüyor.

Öğrencilerin kitap karakterlerini canlandırdığı drama çalışmaları sayesinde eserler yalnızca okunmakla kalmıyor, aynı zamanda sahnelenerek daha kalıcı bir öğrenme deneyimine dönüşüyor. Yapılan kitap tahlilleri ise öğrencilerin muhakeme yeteneklerini geliştiriyor.

Aileler de sürece dahil ediliyor

Okuma kültürünü okul sınırlarının dışına taşımayı amaçlayan “Aile Okuma Saatleri” etkinliği ise projenin önemli bir ayağını oluşturuyor. Velilerin aktif katılımıyla ev ortamında okuma alışkanlığı güçlendirilirken, çocuklara ebeveynleri üzerinden örnek rol modeller sunuluyor.

Dergi fuarıyla taçlanacak

Proje kapsamında Haziran ayında “Okuyan Nesiller Projesi Okul Dergileri Fuarı” düzenlenecek. Öğrencilerin öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı eserler fuarda okuyucularla buluşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *