Konya gastronomi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyerek tescil edilen ürünler listesine yöresel ürünlerini eklemeye devam ediyor. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın 2025 yılı Kırsal Kalkınma Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Tuzlukçu İlçesi Coğrafi İşaret Potansiyeli Olan Ürünlerin Tespiti” projesi tamamlandı.

Proje sürecinde hazırlanan kapsamlı proje kitabı, Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçen’e takdim edildi. İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışma sonucunda Tuzlukçu Pekmezi, Tuzlukçu Hamur Topalağı, Tuzlukçu Bulgurlu Sini Mantısı, Tuzlukçu Leblebili Baklava ve Nişastalı Süt, coğrafi işaret alma potansiyeline sahip yöresel ürünler olarak belirlendi.