Konya
Açık
15°
Aksaray
Açık
17°
Karaman
Açık
14°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da çocukların bisikletleri tek tek bakıma alındı! Üstelik ücretsiz

Konya’da çocukların bisikletleri tek tek bakıma alındı! Üstelik ücretsiz

Konya, 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanı çerçevesinde bisiklet kullanımını artırmak amacıyla çocuklara yönelik ücretsiz bakım hizmeti sunuyor. Etkinlikte bisiklet tamiratlarının yanı sıra oyunlar ve spor aktiviteleri de düzenlendi.

Konya’da çocukların bisikletleri tek tek bakıma alındı! Üstelik ücretsiz
KAYNAK: Selçuklu Belediyesi
Okunma Süresi: 3 dk

Konya’nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti olması kapsamında bisiklet kullanımını teşvik eden çalışmalar sürerken, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çocuklara yönelik yeni bir uygulama hayata geçirildi. Emlak Konut Yönetim Hizmetleri A.Ş. ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, TOKİ konutlarında vatandaşların bisikletleri ücretsiz olarak tamir edilmeye başlandı.

Projenin kapsamlı saha uygulamalarından biri Selçuklu’daki Ardıçlı TOKİ Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Ardıçlı TOKİ Ortaokulu’nda düzenlenen programda çocukların bisikletlerinin bakım ve onarımları Bisiklet Destek Araçları’nda ücretsiz şekilde yapıldı.

Selçuklu Belediyesi’nin saha koordinasyonu ve bölge planlamasına destek verdiği etkinlikte çocuklar yalnızca bisikletlerinin bakımını yaptırmakla kalmadı. Okul bahçesine kurulan şişme oyun grupları ve interaktif oyunların yanı sıra labirent oryantiring, jonglör gösterisi, animatör etkinlikleri, yüz boyama ve balon dağıtımı gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca basketbol ve futbol etkinliklerine katıldı.

Etkinliğe Emlak Konut Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Akif Küçükdağ, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı katılarak çocuklarla bir araya geldi.

KÜÇÜKDAĞ: ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLE BİSİKLETLERİNE BİNMELERİ ÖNEMLİ

Emlak Konut Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Akif Küçükdağ, bisiklet bakım hizmetinin ilk adımının Konya’da atıldığını belirtti.

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Küçükdağ, çocukların bisikletlerinin tamir ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Küçükdağ, “Bunun ilk adımını böylelikle Konya’dan atmış olduk. Faydalı bir şey yaptığımızı da bu çocuklarımızın gözlerindeki o ışıltıyla görmüş olduk. İnşallah bu hizmetimiz biz olsak da olmasak da devam edecek” dedi.

PEKYATIRMACI: BİSİKLET ÇOCUKLARIMIZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKU

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da etkinlikte çocuklarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Konya’nın Avrupa Bisiklet Başkenti unvanını taşıdığına dikkat çeken Pekyatırmacı, bisiklet kullanımının artırılması amacıyla farklı etkinlik ve organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Bisiklet yollarının yanı sıra çocukların bisikletleriyle vakit geçirebileceği parklar da yaptıklarını ifade eden Pekyatırmacı, yapımı tamamlanan bir başka parkta 6 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolunun da yer alacağını belirtti.

Bisikletlerin güvenli kullanımı için bakımın önemine değinen Pekyatırmacı, etkinlik kapsamında çocukların bisikletlerindeki eksikliklerin giderildiğini ve basit tamiratların nasıl yapılabileceğinin de gösterildiğini söyledi.

BAĞCI: ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUM

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı ise bisiklet bakım hizmetinin çocuklarla buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bağcı, programın düzenlenmesine katkı sağlayan Emlak Konut Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Akif Küçükdağ’a teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız