Konya
Kapalı
2°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Kapalı
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da bu ilçede Şivlilik erken kutlandı!

Konya’da bu ilçede Şivlilik erken kutlandı!

Konya’da uzun yıllardır merkezde yaşatılan şivlilik geleneği, ilçelerde de kutlanmaya başladı

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’da uzun yıllardır merkezde yaşatılan şivlilik geleneği, ilçelerde de kutlanmaya başladı. Üç ayların başlangıç günü olan bugün, Çumra ilçesine bağlı İçeri Çumra Mahallesi’nde çocuklar şivlilik coşkusunu doyasıya yaşadı.

Mahallede düzenlenen etkinlikte çocuklar kapı kapı dolaşarak şivlilik toplarken, ortaya renkli ve duygulandıran görüntüler çıktı. İçeri Çumra’da şivlilik gününe özel yapılan ikramlar ve etkinliklerle çocuklar sevindirildi, yüzlerdeki tebessüm adeta gökyüzüne yükseldi.

Vatandaşlar, çocukların mutluluğunun her şeye bedel olduğunu ifade ederken, bu güzel geleneğin yaşatılmasına katkı sunan herkese teşekkür etti. Etkinlikte emeği geçenler için dualar edilirken, “Rabbim bu hayra vesile olan, çocukların yüzünü güldüren herkesten razı olsun” temennileri dile getirildi.

Şivlilik geleneğinin ilçelerde de yaygınlaşması, hem çocuklar hem de aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *