Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Etkinlikler kapsamında düzenlenen programda, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, kadınlarla buluştu. Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak planlandı.
Konferansta Duman, “Bilge Beden, Bilge Kadın” başlığı altında kadınların yaşam evrelerini yılın dört mevsimi ile ilişkilendirerek anlattı. Kadın kimliğine yüklenen olumsuz bilinçaltı programlarına dikkat çeken Duman, kadınların kendine dair farkındalığını artırabilmesi için zihin, beden ve ruh bütünlüğüne sahip olmasının önemini vurguladı.
Op. Dr. Ayşe Duman, sağlığa bütüncül bir yaklaşımın altını çizerek, kadınların güçlü olabilmesinin ilk adımının cinsel kimliği ile barışması ve kadınlığından memnun olması olduğunu ifade etti. Duman, fiziksel, zihinsel ve sosyal iyilik hâlinin korunmasının kadın özgürleşmesinde temel rol oynadığını belirtti.
Konferansta ayrıca, kadınların kendi fıtri güçlerini hatırlamaları ve tüm koşullanmalardan arınarak bilinçli akıllarını yaratılış programına uygun şekilde kullanabilmeleri gerektiği üzerinde duruldu.
Programın sonunda imza etkinliği gerçekleştirilen Duman, kadınlarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.