Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya genelinde etkili olan yağışlara ilişkin son durumu paylaştı. Demir, kentte yoğun ve kuvvetli kar yağışının yanı sıra bazı bölgelerde kuvvetli yağmurun etkili olduğunu belirtti.
Demir’in değerlendirmesine göre, yarın Konya’nın çok büyük bir bölümünde kar yağışı açısından olumlu gelişmeler yaşanacak. Karatay’ın kırsal kesimleri, Emirgazi, Çumra, Karapınar, Ereğli, Halkapınar ile birlikte Aksaray ve Karaman çevrelerinin gece saatlerinden itibaren ve yarın iyi miktarda yağış alması bekleniyor.
Şu an itibarıyla Beyhekim, Kampüs ve Yazır mahallelerinde karla karışık yağmurun etkili olduğunu aktaran Demir, yağışların kara dönme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. Yağmur alan bölgelerde ise oldukça verimli yağışların görüldüğünü belirten Demir, bu durumun kaynaklar ve barajlar açısından sevindirici olduğunu vurguladı.
Öte yandan Selçuklu ilçesinin yüksek rakımlı kırsal kesimlerinde kar yağışının etkisini artırdığı bildirildi. Demir, yapılan tahminlerin büyük oranda gerçekleştiğini ifade ederek, merkez ilçeler için de sürpriz bir kar yağışı beklentisinin bulunduğunu kaydetti.