Konya’nın Karatay ilçesinde, Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER) tarafından Şemsi Tebrizi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Pazartesi Toplantıları’nda, Konya Türk Dünyası Öğrenci Birliği Başkanı Senan Kazımoğlu “Azerbaycan-Filistin-İsrail Üçgeni” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumda, 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan İsrail-Filistin çatışmaları bağlamında Türkiye’de yürütülen algı operasyonlarına ve Azerbaycan’ın Filistin’e desteğine değinildi.

Kazımoğlu, Türkiye kamuoyunda Azerbaycan aleyhine sosyal medya ve medya üzerinden yürütülen karalama kampanyalarını örnekleriyle anlatarak, Azerbaycan’ın resmi açıklamalar ve insani yardımlar üzerinden Filistin halkını desteklediğini vurguladı. Azerbaycan’ın BM’deki oylamalarda Filistin lehine oy kullandığı, 1992’den beri diplomatik ilişkiler yürüttüğü ve Filistin’e 2 milyon dolar insani yardım sağladığı, öğrencilere burs verdiği ve Nablus’ta okul inşa etme taahhüdünde bulunduğu hatırlatıldı.

Toplantıda Kazımoğlu, ayrıca İsrail’in Gazze’deki katliamlarına rağmen Azerbaycan’ın hedef alınmasının ve Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini zedelemeye yönelik provokatif söylemlerin yürütüldüğüne dikkat çekti. SOCAR Türkiye örneği üzerinden yapılan değerlendirmelerde, Türkiye ve Azerbaycan’a yönelik düşmanlıkların organize bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

Sunumun ardından HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, Muammer Yavuz ve Salim Gürbüz, Kazımoğlu’na dernek plaketi takdim etti. Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Ayrıca toplantıda olağanüstü kongre gerçekleştirilerek Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelikleri belirlendi.