Konya
Parçalı bulutlu
-0°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Parçalı az bulutlu
-1°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da 3 Milyon Balık Su Kaynaklarına Bırakılıyor

Konya’da 3 Milyon Balık Su Kaynaklarına Bırakılıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su kaynaklarında balık popülasyonunu artırmak amacıyla 53 farklı noktaya yaklaşık 3 milyon balık bırakıyor.

MUHABİR: Şeyma Şen
Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen balıklandırma çalışmaları kapsamında, kent genelinde 53 farklı noktaya yaklaşık 3 milyon balık salınacak.

Dağıtım programı, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Yetkililer, yapılan çalışma ile su kaynaklarındaki balık stoklarının korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Gelecek nesillere balık stoklarının aktarılabilmesi için öncelikle Bakanlığımızca getirilen düzenlemelere uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine imkan tanınması gerektiğini hatırlatır, bırakılan balıkların İlimize, balıkçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını temenni ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *